Kiskunfélegyháza – Történelmi napnak nevezte április 6-át Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, mert hosszú évtizedek után a Kárpát-medence magyarságának megadatott az, hogy részt vegyen Magyarország sorsának alakításában.
 
Lezsák Sándor, Bács-Kiskun megye 4-es számú választókerületének Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje kiskunfélegyházi kampányközpontjában beszélt erről vasárnap este.

A képviselőjelölt a szavazatok 69 százalékának összesítésekor matematikailag behozhatatlan előnnyel vezetett a második helyezett Kollár László, a Jobbik jelöltje előtt.

Lezsák Sándor hangsúlyozta: köszönet jár mindazoknak a közösségeknek, amelyek hittek abban, hogy "igenis egy a nemzet, és a határon átívelő összetartozás az most megjelenhetett a választáson". Egyúttal megállíthatatlannak és feltartóztathatatlannak nevezte azt folyamatot, amely az elmúlt négy évben elkezdődött.

Lezsák Sándor hangsúlyozta: Bács-Kiskun megyében mind a hat választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltjei meggyőző előnnyel vezetnek, sőt előnyük - szerinte - behozhatatlan.

A Duna-Tisza közének népe rendkívül megszenvedte a múltat, a Kádár-korszak egy részében már komoly ellenállás alakult ki, ami a rendszerváltás óta stabilan a jobboldal mellé állította az itt élőket – fogalmazott.

Az itteniek szabadságvágya olyan nagy volt, hogy a diktatúra éveiben is érezni lehetett, jómagam is éreztem, hogy van fogadókészség a jobboldal nemzeti politikája iránt – tette hozzá.

Lezsák Sándor emlékeztetett arra, hogy az elmúlt négy évben a tanyafejlesztési program sikere, a mezőgazdaság területén a családi gazdaságok megerősítése tükröződik a jó választási eredményben.